1 МАрт 2019

На 01.03.2019г. Основно училище „Чудомир“ поздрави детските градини: №1 „Здравец“, №8Юрий Гагарин“ , № 11 „Слънце“, №13 „Мечо Пух“ и Целодневна детска градина № 22 . Пожела на децата и техните учители да бъдат живи и здрави. Празникът бе отбелязан и в училището като баба Марта и нейната внучка поздравиха и закичиха всички деца и учители с мартенички.

Третокласниците имаха удоволствието да присъстват на урок по родолюбие, представен с любезното съдействие на Фондация Въздигане с водещи Иван Белчев и Мирослав Маринов. Учениците бяха очаровани от магията на историята и се върнаха във времето на каменната ера и траките. Те се докоснаха до предмети, оръжия и облекла от древни времена, съпътстващи славяните и великите български ханове. Наблюдаваха копия на тракийските съкровища, докоснаха се до оригинални старинни оръжия. Усетиха атмосферата на тракийското наследство. Пред гостите, третокласниците показаха завидни знания за великите ханове на България.

Домът за стари хора не беше забравен. От благотворителната акция, която се проведе в училище, ученическият съвет предостави събраните средства за Дом за стари хора №1 „Маргарита Асебо“.

Свържете се с нас

ул. „Старозагорска“ 26, 6100 кв. Първи май, Казанлък
0431/64017
[email protected]

© ОУ "Чудомир" - гр. Казанлък 2018 ALL RIGHTS RESERVED.