Изберете страница

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ОУ „ЧУДОМИР“

Уважаеми колеги,

скъпи ученици,

25 март, Основно училище „Чудомир“ чества своя Патронен празник!

 

На 25 март всички християни (православни, католици и протестанти) празнуват един от най-големите празници – Благовещение. Денят, в който Архангел Гавраил съобщил на Дева Мария благата вест за раждането на Спасителя. На светлия 25 март е роден и Патронът на нашето училище – Димитър Чорбаджийски, познат на всички като Чудомир.

Казанлъчани, хората от околията и всички българи, интересуващи се от изобразително изкуството и литература, знаят, че Чудомир е и писател, и художник, и историк-краевед, но най-вече е човек на словото и хуморист, който познава „нашенците“ от пъстрата им страна. Обича ги такива, каквито са – без грим, без фасон и лустро. Затова е и толкова четен. Неговата топла ирония, незлобив хумор и любов струят от разказите и картините му.

Уважаеми учители, Патронният празник е най-значимият за едно училище. За съжаление, тази година, както и миналата, празнуваме по един нетрадиционен начин. Честитим си чрез социалните мрежи и работим в онлайн среда. Всички вие обаче показахте, че извънредната ситуация не е пречка да изпълняваме задълженията и отговорностите си, да намираме вярната посока за постигане на образователните цели.

И тук най-уместно звучат думите на Сократ: „Всички професии са от хората, само три са от Бога – лекар, учител и съдия.“

А на вас, мили ученици, пожелавам да сте съзнателни, отговорни, дисциплинирани и прилежни, за да получите необходимите знания, защото те са ключът към успеха.

 

Честит празник на целия екип на ОУ „Чудомир“, честито Благовещение, с пожелание оттук насетне да получаваме добри вести!

 

Бъдете здрави!

 

Донка Севданска – директор на ОУ „Чудомир“, гр. Казанлък

25.03.2021 г.

Свържете се с нас

ул. „Старозагорска“ 26, 6100 кв. Първи май, Казанлък
0431/64017
[email protected]

© ОУ "Чудомир" - гр. Казанлък 2018 ALL RIGHTS RESERVED.